Nelu Tătaru, despre românca de 39 de ani care a murit cu plămânii distruși de coronavirus. „Această boală există şi poate ucide şi persoane tinere”

(Last Updated On: June 29, 2020)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre cazul tragic al femeii de 39 de ani care a murit din cauza coronavirusului. O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care a murit de COVID-19, fără să aibă alte boli, avea plămânii compromiși. Femeia a făcut un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul.

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a spus Tătaru, citat de romaniatv.net.

Nelu Tătaru, despre românca de 39 de ani care a murit cu plămânii distruși de coronavirus. „Această boală există şi poate ucide şi persoane tinere” 1

Ministrul a spus că „există modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi” şi că această boală poate fi, astfel, mortală.

„Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală.

Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale, peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern, o ţară a inventat ceva din interes politic să-şi revină. Suntem încă într-un moment pandemic, avem o creştere progresivă a cazurilor noi”, a mai spus Tătaru.