Mihaela Miroiu: „Acordul părinților e foarte important pentru toate materiile. Școala poate să fie un mare pericol. Cu matematică-informatică pot ajunge să inventeze tehnologia 5 G, cea care ne extrage informații din cap, mai ceva ca tirbușonul. – Cu fizica pot ajunge să inventeze motoare de mașini, iar mașinile produc accidente în care mor oameni. – Cu biologia pot ajunge să facă…”

(Last Updated On: June 4, 2020)

Mihaela Miroiu are un text acid după ce Parlamentul a decis ca educația sexuală în școli să se facă doar cu acordul părinților. Materia se va numi „educaţie sanitară”.

Mihaela Miroiu: „Acordul părinților e foarte important pentru toate materiile. Școala poate să fie un mare pericol.
– Cu chimia pot ajunge să învețe facă explozibili și, Doamne ferește, să spulbere ghena de gunoi a blocului.

Mihaela Miroiu: „Acordul părinților e foarte important pentru toate materiile. Școala poate să fie un mare pericol. Cu matematică-informatică pot ajunge să inventeze tehnologia 5 G, cea care ne extrage informații din cap, mai ceva ca tirbușonul. - Cu fizica pot ajunge să inventeze motoare de mașini, iar mașinile produc accidente în care mor oameni.  - Cu biologia pot ajunge să facă...” 1

– Cu matematică-informatică pot ajunge să inventeze tehnologia 5 G, cea care ne extrage informații din cap, mai ceva ca tirbușonul.
– Cu fizica pot ajunge să inventeze motoare de mașini, iar mașinile produc accidente în care mor oameni.

– Cu biologia pot ajunge să facă vaccinuri care tâmpesc și ucid.
– Cu educația civică ajung să creadă că au drepturi și ni se urcă-n cap.

– Cu limbile străine ajung să citească și cultura altor țări și, Doamne ferește, să fie influențați de idei străine de neam.

– Cu educația fizică ajung să se dezbrace în chiloți și tricou, să își arate fetele alea părțile rușinoase ale corpului și să ispitească băieții.

– Cu anatomia ajung să învețe despre reproducerea umană, o temă cu totul rușinoasă pentru cineva care nu e adult.

Îmi amintesc povestea bunicii care trăia într-o lume sănătoasă și robustă: pe fete nu le lăsau părinții cu moravuri sănătoase la școală.

În acest fel, ele nu le puteau scrie la băieți, puritatea lor era asigurată. Până la urmă, în 1900 în Regatul Român 92% dintre fete erau analfabete. Ce tradiție minunată!”

Senatoarea USR Florina Presadă a criticat, miercuri decizia finală a Parlamentului de a elimina din lege obligația să se desfășoare în școli „educație sexuală” și de a introduce în schimb „programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară” doar cu acordul scris al părinților, potrivit stiripesurse.ro.

Senatoarea spune că elevii sunt cei care cer lecții de educație sexuală la școală. „Parintii nu sunt pregatiti sa faca educatie sexuala”, a zis Florina Presadă. Aceasta a precizat că dacă părinții ar fi fost pregătiți, atunci „faceau si pana acum educație sexuală” și nu ar mai fi existat statisticile din România legate de femeile rămase însărcinate la vârste fragede.