Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție”

(Last Updated On: June 1, 2020)

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a avertizat că pe piață există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față.

Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 1 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 2 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 3 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 4

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.”, avertizează Paul Anghel, citat de digi24.ro.

Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 5 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 6 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 7 Alte modele de măști periculoase, vândute în România. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție” 8

Într-o intervenție la Digi24, președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a explicat că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea.

“Măștile ar trebui să protejeze în proporție de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului.

Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măști de protecție, dar ele nu asigură niciun fel de protecție.

Am găsit și noi aceste tipuri de măști. Sunt 32 de tipuri de măști, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăți. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile.”