Italia, noi focare de coronavirus. 14 români, izolați într-un imobil carantinat în localitatea Mondragone. Armata, trimisă să securizeze zona după ce unele persoane au vrut să fugă din carantină

14 cetăţeni români se află într-un imobil carantinat în localitatea Mondragone din Italia. În imobil au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu coronavirus, dar nu există informaţii că ar fi şi români.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor in cauză.

Italia, noi focare de coronavirus. 14 români, izolați într-un imobil carantinat în localitatea Mondragone. Armata, trimisă să securizeze zona după ce unele persoane au vrut să fugă din carantină 1

Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, a transmis MAE, joi seară, printr-un comunicat de presă, preluat de adevarul.ro.

Armata italiană a fost trimisă joi pentru a închide şi securiza o „zonă roşie“ de lângă Napoli, unde în jur de 50 de rezidenţi străini infectaţi cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantina forţată, au relatat mass-media din Italia, potrivit AFP.