Infectați. 7 angajaţi de la o fabrică de cablaje auto au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus

(Last Updated On: June 27, 2020)

Un alt focar a fost deschis într-o fabrică din România. 7 persoane au fost diagnosticate până acum pozitiv cu coronavirus.

Un focar de COVID-19 a fost declarat la o fabrică de cablaje auto din Deva, după ce şapte angajaţi ai companiei au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus. Toate persoanele au fost internate la Spitalul Municipal din Hunedoara, anunță Radio Timișoara.

Infectați. 7 angajaţi de la o fabrică de cablaje auto au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus 1
Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi medicul de medicina muncii de la societatea în cauză au declanşat o anchetă epidemiologică, iar contacţii direcţi ai pacienţilor infectaţi au fost izolaţi la domiciliu.

“Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Din păcate, persoanele în cauză nu-şi aduc aminte care ar fi fost contextul în care ar fi putut contracta virusul”, spune medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Ancheta epidemiologică la fabrica de cablaje auto a început luni, când a apărut primul caz de infecţie cu COVID-19, ieri fiind confirmate alte două persoane, iar astăzi, alţi doi bolnavi.

În cadrul măsurilor de prevenire a bolii, în cadrul fabricii a fost efectuată dezinsecţia tuturor spaţiilor.

Cazurile au apărut după ce, timp de o săptămână, în judeţul Hunedoara nu mai fusese raportată nicio infecţie cu noul coronavirus.