Inconștienți. Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină și prinși la graniță în România

(Last Updated On: June 27, 2020)

Mai mulți muncitori români care au fugit de la cel mai mare abator din Germania, băgați în carantină după ce peste 1.400 de angajați au fost infectați cu coronavirus, au fost prinși la graniță.

În ultima săptămână, autoritățile din Gütersloh (landul Renania de Nord-Westfalia) au descoperit peste 1.400 de cazuri de coronavirus la abatorul Tönnies.

Inconștienți. Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină și prinși la graniță în România 1

Dintre cei 1.400 de angajați bolnavi, aproape 1.000 sunt români.

După izbucnirea focarului uriaș de coronavirus, autoritățile germane au băgat în carantină toți muncitorii. În același timp, echipele medicale de control au încercat să testeze toți oamenii.

Totuși, autoritățile au descoperit că 18% dintre angajați nu au fost de găsit. Oamenii au plecat din centrele de carantină, chiar dacă acestea erau păzite de poliție, informează antena3.ro.

Potrivit welt.de, mai mulți lucrători de la companie plecați din carantină au fost opriți în granița Ungariei cu România în ultimele zile.

Între duminică și marți, oficialii au interceptat un număr de 15 persoane care au fugit din cartierele de carantină din Germania.

Oamenii plecat din Germania în mașini private.