În România la fel? Școlile s-au deschis în Anglia. Jumătate dintre părinți nu și-au trimis copiii la ore. Cătălin Striblea: „Barometrul Europa FM ne-a adus o informație surprinzătoare. Majoritatea părinților nu și-ar trimite copiii la școală nici la toamnă”

(Last Updated On: June 1, 2020)

După o pauză de 10 săptămâni, școlile din Anglia s-au redeschis. Aproximativ 2 milioane de copii ar fi trebuit să fie la ore, însă unii dintre ei au fost trimiși acasă sub pretextul că „profesorii” nu sunt pregătiți pentru a-i primi.

Mai mult, jumătate dintre părinți au decis să își țină copiii în continuare acasă, scrie Daily Mail, potrivit ziarulromanesc.net.

În România la fel? Școlile s-au deschis în Anglia. Jumătate dintre părinți nu și-au trimis copiii la ore. Cătălin Striblea: „Barometrul Europa FM ne-a adus o informație surprinzătoare. Majoritatea părinților nu și-ar trimite copiii la școală nici la toamnă” 1

Astăzi, școlile s-au deschis pentru anii 0,1 și 6, însă multe dintre ele vor rămâne închis pentru încă 2-3 săptămâni, iar altele nu au stabilit nicio dată pentru redeschidere.

Potrivit Daily Mail, în unele școli s-a creat confuzie, întrucât părinții care și-au dus copii la ore au fost informați că nu se poate intra.

Spre exemplu, școala primară Winsor, din estul Londrei, a trimis săptămâna trecută o scrisoare părinților prin care i-a informat că se va redeschide azi pentru grădiniță și anii 0, 1 și 6.

Însă părinții care și-au adus copiii la școală au fost trimiși înapoi acasă.

Un oficial al consiliului local a declarat că școala nu se va redeschide până pe 15 iunie, cel mai devreme.

Jurnalistul Cătălin Striblea a scris: „Barometrul Europa FM ne-a adus o informație surprinzătoare. Majoritatea părinților nu și-ar trimite copiii la școală nici la toamnă. ”