FELICITĂRI! Maria, 10 la Evaluarea Naţională și are media 10 în cei patru ani de gimnaziu. Fără meditații. ”Cititul e ca respiratul pentru mine”

Maria Elisabeta Baltag, de la școala profesională din localitatea ieșeană Cozmești, este singura elevă din mediul rural care a obținut media 10 la Evaluarea Națională. Nu a făcut meditații, este olimpică și își dă banii de dulciuri pe cărți.

Maria şi-a planificat viaţa ca un om mare, chiar dacă abia a terminat clasa a VIII-a. Vrea să studieze mai departe la un profil real pentru ca mai apoi opţiunile sale pentru facultate să fie mai multe.

FELICITĂRI! Maria, 10 la Evaluarea Naţională și are media 10 în cei patru ani de gimnaziu. Fără meditații. ”Cititul e ca respiratul pentru mine” 1

„Aş vrea să dau la profilul Matematică-Informatică fie la Colegiul Naţional, fie la Colegiul «Mihai Eminescu». Mai departe nu ştiu exact ce voi face, însă am considerat că îmi va fi mai uşor să trec de la un profil real către unul uman decât invers“, explică eleva, citată de stirileprotv.ro.

„A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă“.

Iar munca ei din anii anteriori se vede în mediile de 10 pe care le-a obţinut în fiecare an, dar şi rezultatele foarte bune la competiţiile şcolare.

Maria a participat atât la competiţii de Matematică, Fizică şi Chimie, dar şi la Limba română.

Explică zâmbind că îi place foarte mult să citească şi râde chiar că e dependentă de lectură.

„Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine. Am citit multe dintre cărţile lui Jules Verne, Charles Dickens, iar acum vreau să recitesc seria Harry Potter“, afirmă Maria.

Mama sa, cadru didactic, povesteşte cum aproape fiecare bănuţ pe care fiica ei îl strânge se duce pe cărţi.