Explicații. Medici, despre femeia de 39 de ani ucisă de coronavirus la scurt timp după ce s-a prezentat la spital cu o simplă tuse. Dar plămânii nu-i mai funcţionau deloc

O femeie de 39 de ani s-a prezentat la spital, acuza o stare de rău dar a fost trimisă acasă de medici. A doua zi s-a prezentat la urgențe, a fost internată, iar a treia zi a murit.

Plămânii nu-i mai funcționau deloc, spun cei de la Observator News.

Explicații. Medici, despre femeia de 39 de ani ucisă de coronavirus la scurt timp după ce s-a prezentat la spital cu o simplă tuse. Dar plămânii nu-i mai funcţionau deloc 1

Mirel Duda, medic Centru de permanență Alba Iulia: Pacienta s-a prezentat în stare foarte bună. Acuza o tuse uşoară, din când în când, rară. Am consultat-o. Pulmonar, era totul ok, temperatura 36 cu 8. A tuşit o dată, provocată fiind. La întrebarea legată de un eventual contact cu un caz Covid, răspunsul a fost negativ. Doar că are o tuse de una, două zile.

Pentru că nu avea simptome şi nici nu se încadra în definiţia de caz, femeii nu i s-a făcut testul pentru coronavirus.

Medicul a diagnosticat-o cu o simplă infecţie respiratorie, i-a recomandat un tratament şi a trimis-o acasă. A doua zi, la prima oră, Anemona a ajuns la Urgenţe, în stare gravă. Abia atunci i s-a făcut testul Covid. Rezultatul: pozitiv.

Dan Crainic, director medical Spitalul Alba Iulia: Starea pacientei s-a alterat brusc, pacienta a intrat în stop respirator, a fost resuscitată şi intubată, apoi a fost ventilată mecanic. Plămânii nu mai funcţionau în sensul că nu mai putea realiza schimbul de gaze, schimbul aeric în plămâni.

În doar câteva ore, tânăra, care nu avea nicio altă afecţiune, a fost declarată decedată. Sora Anemonei crede că ar fi putut fi salvată: “Dacă ea avea COVID, de ce i-au dat alt diagnostic şi această reţetă? Și de ce a fost lăsată acasă? Adică în data de 20 iunie nu avea Covid, avea faringită, iar în data de 21 iunie avea Covid sub formă foarte gravă?”.

Mirel Duda, medic Centru de permanență Alba Iulia: La momentul respectiv, nu am considerat că e nevoie de efectuarea unui test covid. Starea de sănătate foarte bună. Era doar o tuse uşoară, pentru care am prescris o reţetă.

Femeia lucra la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. De acolo ar fi luat virusul, cred reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.