Un român, erou în Spania. A confecționat mii de măști în pandemie pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieșit din casă

Victor Ursariu un român din Spania a devenit eroul orășelului Paterna după ce, în perioada carantinei a confecționat mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor. Gestul lui, apreciat de primarul localității, îl va costa însă scump. A primit amendă de la poliția locală pentru că a ieșit din casă în timpul carantinei pentru a împarți măștile.

Victor are un atelier de creație în orașul Paterna. În perioada carantinei a confecționat mii de măști pe care le-a împărțit gratuit localnicilor.

Un român, erou în Spania. A confecționat mii de măști în pandemie pe care le-a împărțit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieșit din casă 1

Multe dintre ele le-a dus personal acasă la bătrâni sau persoane imobilizate în scaune cu rotile. Săptămână trecută a primit chiar o scrisoare de mulțumire din partea primarului localității, însă la două zile distanță i-a sosit și amenda de la poliția locală, scrie stiri.tvr.ro.

Localnicii din Paterna au fost revoltați și consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Pe grupul de susținere creat pe o rețea de socializare s-au strâns sute de mesaje, în care oamenii îi cer primarului să anuleze amenda.

După presiunile localnicilor, Victor a fost chemat la primărie pentru a discuta cu autoritățile.

Victor Ursariu: „Comunitatea de aici m-a susținut mult, am mulți prieteni care cunosc în primărie persoane care mă pot ajuta și s-au oferit să mă susțină și să mă ajute cu această amendă”.