Dr. Roșca Vlad: „Mănânci parizer sau crenvurști? Ești un sinucigaș! Ii dai si copilului tău? Atunci ești un criminal! Am sa îți si explic de ce”

Dr. Roșca Vlad are un mesaj pentru părinții care oferă parizer sau crenvurști copiilor.

Dr. Roșca Vlad: „Mananci parizer sau crenvursti? Esti un sinucigas! Ii dai si copilului tau? Atunci esti un criminal!

Nu sunt deloc aspru când spun asta, chiar dacă citești puțin mirat aceste rânduri sau daca par prea vehement. Nu sunt deloc! Am sa îți si explic de ce incerc sa te conving pe tine sa nu consumi niciodata aceste alimente si sa nu iti “hranesti” copilul cu ele. Nu este doar pentru sanatatea voastra, este mai mult de atat.

Dr. Roșca Vlad: „Mănânci parizer sau crenvurști? Ești un sinucigaș! Ii dai si copilului tău? Atunci ești un criminal! Am sa îți si explic de ce” 1

Parizerul contine mai multe grame de substante chimice periculoase decat cele de carne. Nu mai putin de 23 aditivi alimentari, iar cercetatorii nu stiu cun reactioneaza in combinatie… totusi sunt servite oamenilor.

85% dintre sortimentele de pe piata contin caragenan, o substanta binecunoscuta prin faptul ca este cancerigena. In ultimii ani se observa o crestere semnificativa a cancerului de colon, favorizata de consumul alimentelor de acest fel!

Anumiti coloranti din aceste preparate precum dioxidul de titan penetreaza mucoasa gastrica, ajungand cu usurinta in sange si in organe.
Primul ingredient este emulsia de sorici, mai exact emulsia din piele de porc. Urmatorul ingredient este carnea separata mecanic, aici vorbim de resturile indepartate ce raman pe carcasa.

Sa nu uitam de faptul ca producatorii adauga la conceperea lor zaharuri, colagen si amidon!

Un alt ingredient cheie al parizerului este carninul, un colorant extras dintr-un gandac exotic. ( pentru cei interesati insecta se numeste Cosenila).
Acum, la final va spun si ingredientele din care se face parizetul si crenvurstii pe care voi ii mancati si cu care le faceti pachetelul copilasilor la scoala:

-resturi din pui/porc (pielite/zgarciuri/oase)
-slanina
-zahar
-faina
-piper
-carmin
-amidon
-caragenan
-alti 20 de aditivi alimentari

Nici un fel de mezeluri nu sunt sanatoase, dar acestea doua ocupa pozita intai in topul alimentelor “otrava”.

Dragi oameni, aici nu vorbim despre cat ingrasa aceste alimente, nu vorbim de obezitate… pretul e prea mic. Aici vorbim de alimente care ucid. Daca pana acum ai consumat, daca pana acum i-ai dat copilului tau…. nu o mai fa!!!! Altfel… esti un criminal!!!!”

Potrivit Libertatea, produsul de bază în compoziția parizerului este CSM (Carnea separată mecanic). Ingredientul, numit adesea și carne „dezosata mecanic”, este potrivit InfoCons, doar „o pastă care include oase, măduvă osoasă, piele, nervi, vase de sânge și resturi de carne rămase pe oase (…) un amestec de mușchi și alte țesuturi care nu sunt în general considerate carne”.