Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii în România? Răspunsul ministrului Sănătății. În Bulgaria, măştile nu vor mai fi obligatorii din 15 iunie

(Last Updated On: June 4, 2020)

Bulgaria a anunțat că din 15 iunie va renunța la purtatul măștilor. În România încă nu se anulează această măsură de protecție.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat miercuri seara că speră că masca să mai fie purtată obligatoriu o lună sau două.

Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii în România? Răspunsul ministrului Sănătății. În Bulgaria, măştile nu vor mai fi obligatorii din 15 iunie 1

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Întrebat dacă ar putea fi vorba de o perioadă de un an, doi, ministrul a răspuns: „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Începând cu 15 iunie, Bulgaria nu mai obligă la purtarea măștilor de protecție pentru a preveni coronavirusul, a anunţat miercuri premierul Boiko Borisov, citat de dpa. În conformitate cu noile reguli, toate restricțiile legate de epidemie se vor încheia şi vor rămâne în vigoare doar măsurile sociale relatează G4Media.

Starea de urgenţă din cauza epidemiei de COVID 19, declarată în 13 martie, a încetat în Bulgaria după mai puţin de două luni, fiind înlocuită de o „situaţie epidemică excepţională” timp de o lună, interval care se încheie în 14 iunie. De la 1 mai, măştile au rămas obligatorii doar în spaţiile publice închise, cum ar fi magazinele, bisericile, instituţiile şi mijloacele de transport public.