Asaltul turiștilor pe Platoul Bucegi. Salvamont Prahova: „E dezastru. Toata vara va fi la fel. Parcheaza stanga – dreapta, abia mai trece o masina.”

Românii au luat cu asalt zonele de munte din țară. Reprezentanții Fundației Eco-Civica au postat pe Facebook o fotografie care surprinde o aglomerație de nedescris pe Platoul Muntilor Bucegi, parc protejat de lege.

“Asta e in fiecare weekend aproape. Se aglomereaza drumul spre Piatra Arsa si in starea de alerta. Toata vara va fi la fel. Parcheaza stanga – dreapta, abia mai trece o masina pe centru, parcheaza pe iarba, peste tot. E dezastru. Am avut si cateva interventii pe Valea Prahovei, in Sinaia 3 actiuni, dar si in Azuga”, a declarat Daniel Banu, Salvamont Prahova, citat de ziare.com.

Asaltul turiștilor pe Platoul Bucegi. Salvamont Prahova: „E dezastru. Toata vara va fi la fel. Parcheaza stanga - dreapta, abia mai trece o masina.” 1

De asemenea, reprezentantii IPJ Prahova au precizat ca, in acest weekend, au fost “efective marite de politisti si jandarmi” pentru a se asigure ca sunt respectate masurile de preventie si combatere a coronavirului.

“Suntem in permanenta prezenti in strada, supraveghem traficul”, au mai transmis reprezentantii IPJ Prahova, citati de publicatia amintita.

De altfel, atat aglomeratia de pe Valea Prahovei, precum si cea de pe litoral, unde in acest weekend au fost organizate petreceri in lant, sunt in atentia Guvernului.