Așa arătau plămânii tinerei de 39 de ani decedată din cauza coronavirusului. Nu avea și alte boli. Reacția medicilor care au internat-o târziu

(Last Updated On: June 26, 2020)

Semne mari de întrebare în cazul tinerei de 39 de ani care a murit subit de coronavirus, neavând alte boli. S-a prezentat sâmbătă la spital, a fost trimisă acasă, duminică s-a prezentat în stare mai gravă, a fost internată rapid apoi a murit. Apoi medicii au observat că plămânii femeii nu mai funcționau.

Prietenii acesteia susţin că femeia s-a prezentat sâmbătă, 21 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, dar ar fi fost îndreptată de către personalul medical, care asigură triajul pacienţilor înainte de a intra la serviciul Urgenţe, către centrul de permanenţă medicală. Centrul funcţionează în cadrul unei clinici medicale din apropierea spitalului, anunță Adevarul.
Așa arătau plămânii tinerei de 39 de ani decedată din cauza coronavirusului. Nu avea și alte boli. Reacția medicilor care au internat-o târziu 1
(În stânga, plămânii tinerei, în dreapta – plămâni normali. Foto: alba24.)

Aici, Anemona a fost consultată, sâmbătă, de către un medic de familie, care i-a prescris un tratament pentru o infecţie virală a căilor respiratorii. Femeia s-a întors acasă şi a început tratamentul care i-a fost prescris. Pentru că se simţea rău, în continuare, duminică dimineaţa a mers din nou la spital. De această dată a fost primită la Urgenţe şi a fost internată rapid.

I s-a efectuat testul COVID, care a ieşit pozitiv la ora 16.00. Pentru Anemona era, însă, prea târziu. I s-a făcut rău rapid şi a fost intubată şi transferată pe secţia ATI cu diagnosticul dublă pneumonie.

Aici, duminică, a suferit un stop cardio-respirator, care a fost resuscitat. Luni a suferit un nou stop-cardio respirator care i-a fost fatal. Medicii care au tratat-o au fost şocaţi de modul cum îi arătau plămânii. Practic, femeia nu mai avea cu ce să respire.

„În perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simţea bine, noi nelocuind împreună ştiam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a răcit, că o doare gâtul şi că tuşeşte, toţi membrii familiei şi toţi cei care o cunoşteau am trimis-o la medic.

În cele din urmă, în data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgenţă, a fost consultată şi lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede şi pe reţetă IACRS. Şi-a scos reţeta, şi-a luat pastilele, apoi în data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgenţă, simţindu-se tot mai rău.

A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital, întrebând de ea, mi s-a spus că a făcut un stop cardio respirator şi că au mutat-o pe secţia ATI”, spune sora acesteia, care a postat un mesaj pe Facebook.

Poziţia Spitalului Judeţean Alba: ”A fost adusă în dimineaţă zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Albă Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 grade C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile).

De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Albă Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic, MSOF.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie, ventilaţie mecanică şi suport inotrop. Pacienta a fost confirmată duminică după-amiază cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urmă analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Albă Iulia.

Femeia a decedat în cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa”.