A lucrat gratis într-un spital COVID, româncă devenită eroină într-un oraș din Italia. „Eu sunt româncă şi aşa o să fiu până mor”

Liliana Ştefănescu a devenit o mică vedetă în oraşelul italian Manfredonia, după ce a muncit în mod voluntar ca asistent medical într-un spital cu bolnavi de COVID-19.

Femeia a lucrat chiar şi 12 ore pe zi, fără să fie plătită şi chiar a refuzat să fie angajată în cadrul unităţii medicale, informează gazetaromaneasca.com.

A lucrat gratis într-un spital COVID, româncă devenită eroină într-un oraș din Italia. „Eu sunt româncă şi aşa o să fiu până mor” 1

Liliana Ştefănescu, originară din Gorj, a plecat în urmă cu 16 ani în Italia. A lucrat mereu, 7 zile din 7, în două sau trei locuri de muncă simultan.

Acum deţine de firmă de curăţenie, iar în week-end şi ca ospătar la diverse evenimente.

La începutul pandemiei în Italia, Liliana a fost chemată să facă o dezinfecţia în spitalul din Foggia în care lucrase ca asistent medical şi unde doi membri ai familiei sale fuseseră trataţi. A simţit că trebuie să se implice.

A muncit voluntar în spital timp de o lună şi jumătate. „Nu am făcut ceva extraordinar. Cred că am făcut ceva normal. Doar că m-am nimerit într-o anumită situaţie şi cineva a avut nevoie de mine“, consideră Liliana, care prin gestul său şi-a atras respectul comunităţii de italieni în care trăieşte.

”Erau peste 300 de bolnavi cu COVID-19 în spital, iar doi asistenţi medicali şi doi doctori erau infectaţi. Au vrut să-mi facă un contract şi să mă plătească, dar nu am acceptat, pentru că m-au ajutat mult.

Le-am spus că aşa cum m-au ajutat ei, aşa simt şi eu să-i ajut în momentele acestea dificile. Terminam ce aveam de muncă şi mergeam, apoi, la spital“, a povestit Liliana.

„Munceam atât cât era nevoie, pentru că au fost momente grele. Am lucrat şi 12 ore. Am fost chiar la început, când erau foarte multe infectări. Aveam grijă de bolnavi. Am lucrat atunci când în spitale nu erau nici măşti.”