5 state interzic români pe motiv de coronavirus. Ministrul Sănătății: Nu aș vrea să sufere cei care vor să meargă în concediu. Vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată

5 state europene au limitat accesul românilor din cauza numărului crescut de cazuri noi de coronavirus din țara noastră. Este vorba de Malta, Slovacia, Danemarca, Estonia și Slovenia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că românii care ar vrea să meargă în concediu în străinătate riscă să fie văzuți ca cetățeni ai unei țări cu transmitere accentuată, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile.

5 state interzic români pe motiv de coronavirus. Ministrul Sănătății: Nu aș vrea să sufere cei care vor să meargă în concediu. Vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată 1

„Unii oameni vor să meargă în concedii. Poate unii vor merge în afară și vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată. E precauție, cum avem și noi, pentru cei care intră în țara noastră, să nu sporească un grad de transmitere accentuată, în comunitate, fiecare țară își ia măsuri de precauție.

Am păstrat lista din 22 iunie, cu cele 17 țări, apoi încă 5 țări în care, dacă te duci, când te întorci nu intri în izolare la domiciliu. Vom actualiza aceste liste odată ce la nivel european vom avea un consens pe un indicator, poate fi acel indicator de număr de cazuri la un milion de locuitori”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

„Ce anunța Centrul European de control al bolilor că noi am ajuns pe locul 3 la transmitere comunitară și numărul de pacienți infectați de la o zi la alta, eu sper să ne putem reveni, fiindcă există atitudini din partea celorlalte țări pentru cetățenii unor țări în care transmiterea comunitară este accentuată.

Nu aș vrea să sufere cei care ar vrea, după o perioadă destul de grea, să meargă undeva, să-și facă măcar un minim timp de concediu pentru că alții gestionează prost situația și nu participă la acest efort”, a adăugat el.