43 de români au fost deportați din SUA. Un bărbat este infectat cu noul coronavirus

(Last Updated On: June 1, 2020)

Deși autoritățile americane ar fi mințit că există doar doi români, 43 de români au fost expulzați din Statele Unite. Mai mult, unul dintre cei deportați este confirmat pozitiv cu Covid-19.

43 de români au fost transportați, în mare secret, cu un avion plecat din Washington în 26 mai și aterizat în 27 mai pe aeroportul Henri Coandă din București. Zborul a fost operat de OmniAir, linia aeriană responsabilă de zborurile prin care se fac deportările din SUA, informează fanatik.ro.

43 de români au fost deportați din SUA. Un bărbat este infectat cu noul coronavirus 1

Momentan nu se știe dacă printre restul de 42 de pasageri au fost identificate cazuri de Covid-19. „Pasagerii zborului au fost supuși unui examen medical general anterior zborului”, au explicat reprezentanții MAE.

Avionul B764 a aterizat în mai multe orașe din Estul Europei și din Asia, făcând escale în Sofia, Erevan sau Tbilisi înainte de a ajunge la București.

Conform datelor publicate de Libertatea, avionul a aterizat inițial în Sofia, Bulgaria, unde s-a întors de 3 ori. Înainte de a se întoarce în SUA, avionul a oprit în Alexandria, Egipt.

Sub pretextul că SUA „scapă de criminalii periculoși”, peste 135 de zboruri de deportare în ultimele 2 luni au transportat mii de oameni, unii dintre ei infectați cu Covid-19, spre țările de origine.