17 români au fugit din carantină din Germania și vin spre România! Ambasador: Sunt 1.300-1.400 de români cu COVID în Germania

Românii plecați la muncă în Germania s-au cam infectat cu coronavirus. 17 români au fugit din carantină.

Într-un interviu acordat Europa FM, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, spune că cei 17 români care au fugit din carantină se îndreaptă spre România și face un apel la ei să nu-i pună în pericol pe cei la care ajung.

17 români au fugit din carantină din Germania și vin spre România! Ambasador: Sunt 1.300-1.400 de români cu COVID în Germania 1

Problema este ca cei care sunt în carantină să nu părăsească carantina. În weekend, au plecat 17 români din carantină și se îndreaptă spre România.

Își pun în pericol propria viața lor, a celor apropiați și a celor pe care îi întâlnesc pe drum și acasă. Este adevărat că erau testați negativ la ultimul test, dar vin dintr-un mediu cu probleme”, a declarat ambasadorul.

Numărul românilor din Germania infectați cu COVID-19 poate fi evaluat la 1.300-1.400, dacă se confirmă că în jur de 650 de angajați ai abatorului Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au fost testați pozitiv, a spus la Digi24 ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Peste 1380 de cazuri au fost confirmate la acest abator și se estimează că jumătate dintre ei sunt români, în condițiile în care abatoarele nu dau date despre naționalitatea angajaților.

„Dacă e adevărat, numărul românilor infectați în Germania ar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 în Germania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități”, a spus ambasadorul.

„Se fac calcule relative. Dacă jumătate din angajații străini ai abatorului sunt români și dacă 1.300 au fost testați pozitiv, bănuim că jumătate dintre ei, 650, sunt români. Dar aceste cifre nu se dau decât la sfârșitul unui anumit proces. Din ceea ce știm din cazul altor abatoare, avem până acum 556 de români infectați”, a spus Emil Hurezeanu.