Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria stau la întoarcere 14 zile în izolare

(Last Updated On: May 29, 2020)

Românii care pleacă în vacanță în Grecia sau Bulgaria trebuie să rămână izolați timp de 14 zile după întoarcerea acasă.

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (…) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, citat de digi24.ro.

vacanță în Grecia sau Bulgaria

Ministrul speră că românii vor alege turismul intern pentru că „se consideră în siguranță în România”.

„E dreptul turiștilor să meargă în vacanță unde își doresc, eu ca ministru al Turismului îmi doresc cât mai mulți turiști români și străini în România. Și cred că mai mulți români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranță în România”, a spus Popescu.

Premierul Bulgariei a anunțat că, de la 1 iunie, va fi ridicată carantina pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia, în urma unui acord cu statele respective. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament.

Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări.