Tudor: „Și ia zi, v-ați bucurat cu redeschiderea teraselor, nu? nu poți merge la terasă fără a avea o rezervare. Iar terasa este obligată să mențină un registru de rezervări pentru a putea permite autorităților să facă ancheta epidemiologică. Acest registru …”

(Last Updated On: May 31, 2020)

Începând de mâine, 1 iunie, terasele din România se redeschid, cu câteva reguli stricte.

La mesele așezate în aer liber nu va fi permis accesul celor cu simptome de infecție respiratorie, iar la intrarea pe terasă și la grupurile sanitare vor fi instalate dispozitive cu soluții dezinfectante pentru mâini, informează europafm.ro.

Tudor: „Și ia zi, v-ați bucurat cu redeschiderea teraselor, nu? nu poți merge la terasă fără a avea o rezervare. Iar terasa este obligată să mențină un registru de rezervări pentru a putea permite autorităților să facă ancheta epidemiologică. Acest registru ...” 1

Este interzis transferul de la o masă la alta al meniurilor, solnițelor, olivierelor și altor obiecte.

Acestea trebuie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă. Este interzis consumul de alimente în picioare.

La o masă pot sta cel mult patru persoane, cu respectarea distanței minime de un metru și jumătate între ele, cu excepția membrilor aceleiași familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanță de cel puțin doi metri.

Chelnerii trebuie să poarte mască și mănuși, iar mănușile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei. După fiecare client, mesele trebuie dezinfectate.

Locurile la terase se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomerația și a face mai ușoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune. De altfel, administratorul terasei trebuie să dețină un registru cu rezervări ale clienților.

Tudor Galos a scris: „Și ia zi, v-ați bucurat cu redeschiderea teraselor, nu? Ei bine, în Monitorul Oficial 461/30 mai 2020 (astăzi) Partea I s-a publicat ordinul de ministru privind redeschiderea teraselor.

Ce mi-a sărit în ochi, după ce o prietenă mi-a ridicat problema: nu poți merge la terasă fără a avea o rezervare. Iar terasa este obligată să mențină un registru de rezervări pentru a putea permite autorităților să facă ancheta epidemiologică.

Acest registru intră sub regulile #GDPR, înseamnă prelucrare de date cu caracter personal, persoanele trebuie informate despre această prelucrare (temeiul legal este obligativitatea legală dată de ordinul de ministru), trebuie respectat principiul minimizării datelor, principiul corectitudinii datelor (cumva este rolul terasei să se asigure că cel care stă la masă este cel care a făcut rezervarea), principiul retenției (după cât timp distrugem datele din registru? Două săptămâni?) și principiul securității datelor (cine are acces la registru, unde este stocat etc).”