Raed Arafat: „Termoscanarea nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte. Nici măcar nu știe cum te numești, îți ia temperatura. Dacă temperatura este ..”

(Last Updated On: May 20, 2020)

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, dă asigurări că aparatele care măsoară temperatura nu înregistrează date personale, nu fotografiază ci reprezintă o măsură preventivă în lupta cu virusul SARS COV 2.

„Termoscanarea e făcută de la distanță printr-un scaner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte.

Termoscanarea

Nici măcar nu știe cum te numești, îți ia temperatura. Dacă temperatura este peste un anumit nivel atunci se ajunge la a nu-ți permite să intri și să îți recomande să ajungi la un medic să fii consultat. Regula e regulă.

Dacă nu ia temperatura la intrare, e posibil să fie amendat, a subliniat Raed Arafat, citat de stiri.tvr.ro.

Raed Arafat a povestit, luni seara, la Digi 24, că cineva l-a sunat pentru a-l convinge că nu este corect ca unei persoane să i se ia temperatura la intrarea în magazin.

”Am fost sunat de o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră la un hipermarket sau un supermarket. Au vrut să îi ia temperatura, ea nu a vrut și nu au lăsat-o să intre. Eu cred că trebuie să ne obișnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță. Nu te atinge, nu îți face nimic, doar îți ia temperatura. Dacă afișează o temperatură peste 37,3, nu ți se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal”, a spus Raed Arafat