Raed Arafat spune acum că nu a aprobat derogări la înmormântarea ÎPS Pimen. „Daca in timpul desfășurării activităților au fost încălcate regulile stabilite in privința distanțării si a normelor de sănătate publica, atunci acest lucru …”

(Last Updated On: May 25, 2020)

Raed Arafat a venit cu noi precizări privind exceptarea de la măsurile de restricții a înmormântării ÎPS Pimen. Arafat spune că  nu a aprobat derogari ci o propunere care descria modul de desfasurare a activitatilor in aer liber. Participanții de la înmormântare sunt vinovați că nu au respectat regulile

Raed Arafat: „Foarte multe discutii si “persoane indignate” de “derogarea” care as fi dat-o personal pentru funerariile parintelului Pimen. Din documentele de mai jos se poate observa ca adresa data de INSP si cea data de Centrul National de Comanda si Coordonare sunt aproape identice si nu se refera la derogari.

Raed Arafat spune acum că nu a aprobat derogări la înmormântarea ÎPS Pimen. „Daca in timpul desfășurării activităților au fost încălcate regulile stabilite in privința distanțării si a normelor de sănătate publica, atunci acest lucru ...” 1

In adresa INSP se spune clar cine ar putea da derogari, insa noi nu am dat derogari de la prevederile de distantare si cele de sanatate publica. Pe de alta parte si in adresa INSP si cea a CNCCI se mentioneaza acordul pentru oricare din variantele solicitate.

Raed Arafat spune acum că nu a aprobat derogări la înmormântarea ÎPS Pimen. „Daca in timpul desfășurării activităților au fost încălcate regulile stabilite in privința distanțării si a normelor de sănătate publica, atunci acest lucru ...” 2 Raed Arafat spune acum că nu a aprobat derogări la înmormântarea ÎPS Pimen. „Daca in timpul desfășurării activităților au fost încălcate regulile stabilite in privința distanțării si a normelor de sănătate publica, atunci acest lucru ...” 3

Orice adresa oficiala care deroga de la ceva incepe cu, sau include, sintagma “prin derogare de la …. “. Noi am aprobat o propunere care nu solicita derogari ci descria modul de desfasurare a activitatilor in aer liber precum si in interiorul bisericii Manastirii “Sf. Ioan cel Nou”. Solicitarea mentioneaza clar ca in interiorul bisericii numarul va fi limitat la cinci persoane prezente concomitent.

Daca in timpul desfasurarii activitatilor au fost incalcate regulile stabilite in privinta distantarii si a normelor de sanatate publica, atunci acest lucru se constata si se sanctioneaza de autoritatile care supravegheaza respectarea regulilor la fata locului.

Atacurile si denigrarile nu-si au locul in astfel de situatii, iar informarea publica trebuie sa se faca intr-un mod care nu lasa loc la interpretari. Sper ca documentele atasate sa clarifice aspectele ridicate de o parte din reprezentantii mass-media si de unele persoane pe retelele de socializare”.