Raed Arafat: ”Am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut, după ce am evitat o situație dramatică”

(Last Updated On: May 20, 2020)

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a declarat că a început să observe o atitudine schimbată a unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă, în sensul că unii fac „băşcălie” şi iau în „batjocură şi la mişto” situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

„Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură.

Raed Arafat: ”Am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut, după ce am evitat o situație dramatică” 1

Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…)

Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, citat de g4media.ro.

El a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în spaţii închise.

„Nu e normal ca dacă persoana are febră să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?”, a spus Arafat.

Arafat a mai spus că celor care au febră nu li se permite accesul în spaţii închise, însă datele acestora nu se colectează, iar autorităţile nici nu au „asemenea intenţii”.