Raed Arafat, explicații despre purtatul măștilor în mașinile personale. „Geamurile ar trebui lăsate întredeschise”

(Last Updated On: May 19, 2020)

Purtatul măștilor în mașinile personale. Rae Arafat a venit cu noi explicații.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înnegurează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Purtatul măștilor în mașinile personale

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat, citat de Digi 24.

Purtatul măștilor în mașinile personale

Secretarul de stat în MAI atrage însă atenția că sunt situații când inclusiv în mijloacele de transport personale se impune să fie folosită masca. În plus, e bine ca geamurile să fie lăsate un pic întredeschise, pentru ca aerul din mașină să circule și să nu se acumuleze eventuali aerosoli încărcați viral.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat. Un sfat perfect valabil și pentru călătoria cu taxi, a adăugat el.