Se taie la greu pădurile. Mugur: „Mi-am luat la revedere de la bradul cu numarul 83 marcat pentru taiere in Parcul Natural Bucegi. Ei spun ca e legal, eu spun ca e prea mult”

(Last Updated On: May 27, 2020)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat vineri că a luat decizia să treacă peste 38.000 de hectare de pădure cu o vârstă mai mare de 140 de ani, din zona de producție, în zona de protecție. Astfel, în pădurile seculare nu vor mai fi făcute tăieri de lemn și vor fi permise doar lucrări de conservare.

Din păcate însă, pădurile seculare ale României sunt aproape dispărute.

Se taie la greu pădurile. Mugur: „Mi-am luat la revedere de la bradul cu numarul 83 marcat pentru taiere in Parcul Natural Bucegi. Ei spun ca e legal, eu spun ca e prea mult” 1

Bogdan Micu a scris pe Facebook: „Din pacate ma recunosc invins de data asta.
Imi doream mult sa pun umaru la salvarea ultimelor #paduri #seculare.

Si asa mai sunt doar 1-2% din paduri seculare in acest moment.
Dar setea de bani si de lemn a ajuns adanc in #ministeru #mediului .Si nu reusesc sa ii conving de valoarea acestor paduri.

Imi pare rau fata de cetateni. Dar imi pare cel mai rau fata de acei arbori.

Mergeam adesea la catarat prin acele paduri seculare din Bucegi. Acum nici eu nici copii mei nu vor mai avea aceasta sansa. Si pt ce? Pt 1% in plus la lemn. Oricum majoritatea ajung lemn de foc.”

Mugur Gavrilă a scris: „Mi-am luat la revedere de la bradul cu numarul 83 marcat pentru taiere in Parcul Natural Bucegi. Niciodata, dar niciodata, nu am sa ma obisnuiesc cu asa ceva. Nu pot să-mi iau la revedere de la toți ca sunt prea multi. Sute de arbori ca acesta sunt marcati pentru taiere. Ei spun ca e legal, eu spun ca e prea mult.”