Ministrul Sănătății, despre luarea temperaturii la magazine: „Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca …”

(Last Updated On: May 19, 2020)

Luarea temperaturii la magazine. Cei care se opun luării temperaturii la magazine spun că această procedură este făcută de persoane nespecializate. Ministrul Sănătății spune că oricine poate face acest lucru.

Nelu Tătaru, citat de Digi 24: „Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă.

Ministrul Sănătății, despre luarea temperaturii la magazine: „Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca ...” 1

Este chiar indicat ca și noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi.

Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare.

Și pentru cel care contestă măsura – nu știu când își mai ia el temperatura.

Eu, dacă merg la o ședință de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este și o verificare a mea și trebuie să o perceapă fiecare la fel”