Medicul Monica Pop, despre citirea temperaturii la magazine: „Unul avea 31, altul 32. E o bătaie de joc. La 31 și ceva e vorba de hipotermie, e caz de comă. Altă doamnă mi-a spus că a primit trei temperaturi la trei magazine diferite. Eu consider că …”

(Last Updated On: May 21, 2020)

Nu toți medicii sunt de acord cu citirea temperaturii la intrarea în magazine. Ei spun că este vorba de un act medical dar uită că este o stare de alertă unde unele drepturi sunt suspendate temporar.

Monica Pop la Antena1, citată de Fanatik: „Am primit șapte sau opt mesaje. Unul avea 31, altul 32. E o bătaie de joc. La 31 și ceva e vorba de hipotermie, e caz de comă. Altă doamnă mi-a spus că a primit trei temperaturi la trei magazine diferite.

Medicul Monica Pop, despre citirea temperaturii la magazine: „Unul avea 31, altul 32. E o bătaie de joc. La 31 și ceva e vorba de hipotermie, e caz de comă. Altă doamnă mi-a spus că a primit trei temperaturi la trei magazine diferite. Eu consider că ...” 1

Eu consider că luarea temperaturii este o investigație medicală minimă. Poate să o facă oricine. Nu e voie, nu e permis pe acest pământ să faci un act medical unui om care nu dorește. Ar fi trebuit abordat mult mai elegant această situație. Impunerea duce la nesupunere.

Atunci, eu consider că trebuia să existe o recomandare ca fiecare om să-și ia temperatura în fiecare dimineață în perioada stării de epidemie. Mi se pare inadmisibil. Acum se ia, iar în starea de urgență nu se ia temperatura. Acum e obligativitate, atunci nu era?

Mi se pare o mare ilegalitatea luarea temperaturii forțate. E tot o investigație medicală, deși e minimă. Eu nu pot să fac o injecție unui pacient dacă nu vrea”.

Raed Arafat: „Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic.

Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”.