Medicul Iulius Jugănaru: „Domnule paznic de la supermarket, te salut! Eu sunt medic. Sa stii ca pe mine nu ma deranjeaza daca imi masori temperatura. Chiar ma bucur. Si nici nu e ilegal. Stai linistit, nu e un act medical. E doar o …”

Medicul Iulius Jugănaru le transmite un mesaj paznicilor de supermarketuri care trebuie să ia temperatura celor care vor să intre în magazine.

Medicul Iulius Jugănaru: „Domnule paznic de la supermarket, te salut! Eu sunt medic. Sa stii ca in aceasta perioada avem multe in comun. Sigur, suntem si diferiti. Dar nu asta e important acum. Acum e important sa facem ce trebuie la locul de munca. Sa stii ca pe mine nu ma deranjeaza daca imi masori temperatura. Chiar ma bucur. Si nici nu e ilegal. Stai linistit, nu e un act medical.

Medicul Iulius Jugănaru: „Domnule paznic de la supermarket, te salut! Eu sunt medic. Sa stii ca pe mine nu ma deranjeaza daca imi masori temperatura. Chiar ma bucur. Si nici nu e ilegal. Stai linistit, nu e un act medical. E doar o ...” 1

E doar o regula in perioada asta grea care, cu ajutorul unor “filozofi”, o sa mai dureze. Pentru actul medical invatam noi niste ani buni si grei si stiu foarte bine ce inseamna. Nu baga in seama toti aiuritii care comenteaza si lanseaza tot felul de prostii.

Nu le convine, sa stea acasa. Daca tu nu ii lasi sa intre, e posibil sa ajuti la scaderea numarului de cazuri. Poate chiar, indirect, sa salvezi o viata. Fa-ti treaba cu responsabilitate si nu te lasa intimidat.

La fel si cu masca, atrage-le atentia. Iar orice ti-ar spune, sa nu te simti jignit. Eu iti apreciez munca si faptul ca iti castigi existenta cinstit si responsabil. Sa ne vedem sanatosi!”

Alexandru Rafila, citat de Digi 24: “Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată.

Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane.

Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii”.