Nu va fi obligatorie măsurarea temperaturii pentru clienții teraselor, ce mai spune preşedintele ANSVSA

(Last Updated On: May 28, 2020)

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, a declarat că după deschiderea teraselor, măsurarea temperaturii pentru clienți nu va fi obligatorie.

„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie, a spus Chioveanu, citat de digi24.ro.

Nu va fi obligatorie măsurarea temperaturii pentru clienții teraselor, ce mai spune preşedintele ANSVSA 1

Acesta spune că această măsură este obligatorie numai pentru angajați, bucătari și chelneri din unități carei trebuie să fie echipați și cu echipament de protecție, măști și mănuși.

Șeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a spus că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal.

Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a spus oficialul.