Ministrul Tătaru: „Măști gratuite pentru 2,3 milioane de români. 50 de măști de persoană pentru două luni”. Cine primește măști gratuite

2,3 milioane  de persoane vor primi măști gratuite de la Guvern, a anunțat joi seara ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

”În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat ministrul, citat de Hotnews.

Măști gratuite

(Măști gratuite)

Tot prin această OUG, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii.

”Acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede. În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP-uri lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în trei zile DSP-urile vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a declarat Tătaru.

Care sunt categoriile defavorizate:
1. persoanele din familiile beneficiare de ajutor social
2. cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei

3. pensionarii cu pensii de până la 704 lei –
4. persoane cu handicap
se acordă un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni