Gigi: „La Lidl de lângă mine nu s-a făcut și nu se face termometrizare. Însă azi nu m-au lăsat sa intru fără mască. Însă ce e de remarcat e faptul ca aproape toți oamenii o țin de forma, sub nas sau sub barba. La mișto, adica. Casierelor nici măcar nu le …”

(Last Updated On: May 29, 2020)

Țările asiatice și-au dezvoltat deja un obicei e a purta măști în caz de pandemie. Ei poartă măști și atunci când sunt bolnavi, pentru a nu-i infecta pe ceilalți. La noi purtatul măștilor este considerat un chin, o glumă, o bătaie e joc.

Pe Facebook, Gigi G. a scris: „La Lidl de lângă mine nu s-a făcut și nu se face termometrizare. Însă azi nu m-au lăsat sa intru fără mască. Trebuia sa cumpăr mâncare pentru motani și a fost musai sa intru. Mi-am pus o masca pe care o țin in rucsac pentru astfel de cazuri. Am avut măști de anul trecut, când le cumpărai cu 1 leu sau chiar cu 0,50 lei. Pentru cele scumpe care se găsesc acum pe piața liberă de orice reglementare din România noastră capitalista nu am bani.
Gigi: „La Lidl de lângă mine nu s-a făcut și nu se face termometrizare. Însă azi nu m-au lăsat sa intru fără mască. Însă ce e de remarcat e faptul ca aproape toți oamenii o țin de forma, sub nas sau sub barba. La mișto, adica.  Casierelor nici măcar nu le ...” 1

Însă ce e de remarcat e faptul ca aproape toți oamenii o țin de forma, sub nas sau sub barba. La mișto, adica.

Casierelor nici măcar nu le poți cere sa le poarte, căci in 10-12 ore, cât sunt obligate sa nu se miște de acolo (decât la toaleta, și atunci trebuie sa ceara voie) s-ar sufoca. Aceste persoane, prost plătite, au fost și sunt  cele mai expuse la boala si cele mai exploatate categorii de munca in toată perioada asta de pandemie.

masca coronavirus

Purtarea măștilor e un joc al absurdului social pe care-l trăim, iar dacă privești problema cu umor (negru), pare ca lumea noastră e un fel de balamuc: ei rad de noi și noi de ei.

Numai ca din toată mascarada sau farsa asta sinistra câțiva bogătani câștiga miliarde, iar cei mai mulți pierd”.

Libertatea anunță că purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.