Lucian Mindruta: „Încă unul care a făcut scandal, ca el nu si nu se lasă termometrizat…Pentru el nu exista reguli, pentru el nu exista comunitate. Pentru el exista doar ce are el chef sa facă. Ce trebuie sa le spunem acestor oameni e simplu”: 

(Last Updated On: May 21, 2020)

Scandal astăzi la un magazin Kaufland. Un individ s-a declarat liber de termoscanarae și a refuzat să i se citească temperatura. A făcut scandal. La venirea polițiștilor a făcut iar scandal și a refuzat să se legitimeze. A fost luat pe sus și dus la secție. În România este obligatorie citirea temperaturii la intrarea în magazine, nu se știe dacă există amenzi pentru refuz.

“S-au deplasat poliţişti ai sectiei 24, care au identificat 3 persoane, vorbim de 2 bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent pe motiv că nu li s-a fi permis accesul în magazin. Au devenit recalcitrante şi au manifestat un comportament agresiv”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei, scrie mediafax, preluat de Realitatea Tv.

Lucian Mindruta: „Încă unul care a făcut scandal, ca el nu si nu se lasă termometrizat...Pentru el nu exista reguli, pentru el nu exista comunitate. Pentru el exista doar ce are el chef sa facă. Ce trebuie sa le spunem acestor oameni e simplu”:  1

Lucian Mindruta: „Încă unul care a făcut scandal, pan-a venit politia, ca el nu si nu se lasă termometrizat…
Mi se pare mie, sau ala care nu vrea sa i se ia temperatura seamana foarte bine cu cel care depaseste pe linia de tramvai? Sau care face petrecere la bloc toata noaptea cu boxele date la maxim?

Pentru el nu exista reguli, pentru el nu exista comunitate. Pentru el exista doar ce are el chef sa faca.
Si el are chef sa intre repede, fara sa dea socoteala nimanui. El e un om liber, si cel mai frecvent isi manifesta libertatea prin a fi nesimtit.

Ce trebuie sa le spunem acestor oameni e simplu: libertatea ta se termina, in toate societatile libere, acolo unde incepe a celorlalti.
Libertatea mea de a nu ma infecta de la unul care poate avea o boala e mai importanta decat toate celelalte. Pentru ca ea poate avea consecinte pe care primul, nesimitul ala care intra in supermarket, nu le poate repara. Nici el si nici altii.

Dar nu e doar nesimtire aici. E si lupta politica. Aceste atitutdini sunt impinse in social media de postaci nu tocmai bine intentionati. Nu de activisti ai libertatilor individuale. Ci, de multe ori, de cei care aplaudau acum 2 ani cand lumea era batuta in Piata Victoriei.

Cum se potriveste atitudinea de atunci – bine le-a facut! – cu strigatul de azi – ne luati libertatile!”?

E foarte simplu: aceasta tema nu e despre libertati. E despre lupta cu acest guvern. E, cateodata, si despre subminarea statului.
Vin alegeri, dragilor. Si nu mai au ce sa va mai dea aia de va tot promiteau.

Asa ca au ales: o sa va dea masca. Jos de pe fata. Si termometrul din fata magazinului.
Asa-i ca ati uitat deja de spitalele regionale?
Asa ma gandeam si eu. Hai noroc!”

Vezi aici video:

Revenim cud etaalii!