Judecătorul Cristi Danileț, despre luarea temperaturii la magazine: „Nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îmi ia temperatura. Eu chiar cred că acest virus există, deși nu l-am văzut, am încredere în cadrele medicale și în oamenii de știință”

(Last Updated On: May 20, 2020)

Multi români se plâng de luarea temperaturii la magazine. Spun că li se încalcă drepturi dar nu înțeleg că starea de alertă înseamnă suspendarea unor drepturi.

“Eu chiar cred că acest virus există, deși nu l-am văzut, am încredere în cadrele medicale și în oamenii de știință și, chiar dacă nu m-ați întrebat, nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îndreaptă spre mine un aparat și îmi spune ce temperatură am.

luarea temperaturii la magazine

Vă asigur de asta. E doar un mijloc de siguranță, așadar nu are loc un act medical. E bine totuși că lumea dezbate”, a declarat magistratul la Interviurile Presshub, preluat de Hotnews.

Luarea temperaturii la magazine

Danileț crede că ar fi fost cu mult mai bine dacă cetățenii României ar fi înțeles să respecte legile din grijă pentru siguranța proprie decât de frica sancțiunilor atât de controversate.

“Dar, într-adevăr s-a operat o restrângere a drepturilor, ca să nu vorbim doar de sancțiuni. Această restrângere este justificată, potrivit Constituției și eu cred că este normal ca toți cetățenii care au ceva de reproșat să o facă în condiții legale.

Ce văd acum pe stradă mă sperie. Văd persoane care s-au adunat mai multe într-un loc, văd persoane care nu poartă mască, care vor să braveze foarte mult, nerealizând că încalcă niște reglementări. Și mai vreau să vă spun un lucru pe care noi încercăm să îi învățăm pe copii în cadrul proiectului de educație juridică.

Atunci când oamenii devin un pericol, trebuie să se adopte sancțiuni împotriva lor. Eu aș vrea să trăim vremuri în care se respectă legile în România pentru că ele sunt făcute să ne protejeze, nu pentru că se aplică sancțiuni”, a mai afirmat judecătorul.