Locurile „periculoase” de coronavirus, unde trebuie să te ferești pentru a nu te infecta. Acolo 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul

Din 15 mai se relaxează măsurile, chiar vor fi 3 zile fără restricții și amenzi. Pentru a nu te infecta cu coronavirus, trebuie să îți iei măsuri de siguranță în anumite locuri.

Specialistul american Erin Bromage, de la University of Massachusetts Dartmouth, a explicat pentru CNN care sunt locurile în care 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul, anunță Mediafax preluat de Ziua de Cluj. 

Locurile „periculoase” de coronavirus, unde trebuie să te ferești pentru a nu te infecta. Acolo 90% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au contractat virusul 1

Trebuie să fim foarte atenţi la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate răspândi foarte uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli”, a spus Bromage pentru CNN.

Bromage spune că este în continuare necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite transportul public şi întâlnirile de grup, precum şi restaurantele.

90% dintre transmisii au fost consemnate în următoarele locuri:
– transmitere în familie, în locuinţă
– transmitere la locul de muncă

– transmitere în transportul public
– în cadrul unor întâlniri de grup
– la restaurante