Lista măsurilor de relaxare după 1 iunie, prezentată de Ludovic Orban

(Last Updated On: May 28, 2020)

Lista măsurilor de relaxare după 1 iunie. România trece la marea relaxare de la 1 iunie. Cum numărul de infectări cu coronavirus nu a explodat, premierul a anunțat noi măsuri de relaxare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărâre care să modifice Hotărârea de Guvern pentru instituirea stării de alertă, urmând a fi incluse deciziile adoptate anterior de Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, anunnță stiripesurse.ro

Lista măsurilor de relaxare după 1 iunie

”Primul punct este HG care modifică HG privind starea de alertă. Vom modifica anexa 3 pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate. Am avut reuniunea CNSU unde am adoptat hotărârea 26 care stă la baza HG care cuprinde toate măsurile de relaxare”, a mai precizat Orban.

CNSU propune Lista măsurilor de relaxare după 1 iunie:

– Se permite organizarea competiţiilor în aer liber

– Se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine a activităţii de pregătire a sportivilor profesionişti

– Se premite desfăşurarea de către sportivii profesionişti a pregătiri fizică în spaţii închise, cu 7 mp pe ntru o persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie

Din 1 iunie este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor în aer liber, a festilalurilor cu cel mult 500 de spectatori. Locurile pe scaune trebuie să fie la minim 2 metri, iar participanţii să poarte mască.

Din 1 iunie se ridică restricţiile, interdicţiile privinddeplasarea persoanelor în afara localităţii.

Se reia transportul feroviar internaţional.

Se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate speciale şi ocazionale pentru toate cursele.

Din 1 iunie, se permite consumul produselor alimentare, alcoolice şi nealcolice în spaţii disouse în aer liber, cu asigurarea unei diastanţe de 2 metri între mese şi cu macim 4 persoane la o masă. De asemenea se respectă ăsurile de protecţie sanitară care vor fi stabilit prin ordin comun de mai mulţi miniştri.

Din 1 iunie, accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de şezlonguri la minim 2 metri pentru persoane din familii diferite.

Se permite desfăşurarea despectacoleşi evenimente prin sistemul drive-in.