Lidl România refuză să mai ia temperatura clienților. „Se instituie o interdicţie care are consecinţe directe asupra posibilităţii unei persoane de a-şi cumpăra alimente de bază”

(Last Updated On: May 29, 2020)

Lidl este fost unul dintre primele magazine care s-a opus cu fermitate scanării termice. Reprezentanții magazinului susțin că nu vor mai folosi scanarea termică la intrarea în magazine, deoarece ar interzice accesul anumitor categorii de persoane la alimente de bază.

Potrivit celor de la Lidl, prin interzicerea persoanelor cu temperaturi ale corpului peste 37,3 grade „se instituie o interdicție care are consecinţe directe asupra posibilităţii unei persoane de a-şi cumpăra alimente de bază”, informează adevarul.ro.

Lidl România refuză să mai ia temperatura clienților. „Se instituie o interdicţie care are consecinţe directe asupra posibilităţii unei persoane de a-şi cumpăra alimente de bază” 1

Reprezentanţii lanţului german au transmis, miercuri, o scrisoare oficială către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sanătăţii în care solicită mai multe clarificări, în contextul în care „au înregistrat foarte multe sesizări sau mesaje din partea societăţii civile, respectiv a clienţilor, prin care se contestă luarea temperaturii şi se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale.”

În legătură cu subiectul termoscanării, Poliţia Română a precizat că nu poate aplica amenzi magazinelor, dar că, potrivit legii, există alte instituţii care pot face acest lucru.

Reacție Lidl Romania:
Având în vedere articolele recent apărute în presă cu privire la măsurarea temperaturii clienților în magazinele noastre, dorim să aducem câteva precizări.
Respectarea cadrului legal în vigoare este o componentă fundamentală a activității noastre și avem o relație de cooperare permanentă cu autoritățile statului. Siguranța angajaților și a clienților noștri este principala noastră preocupare, în special in contextul stării de alertă și, tocmai de aceea, ne dorim să ne asigurăm că aplicăm în mod corect toate prevederile legale, astfel încât drepturile clienților noștri să nu fie îngrădite sau restricționate în mod nelegitim.

Acesta este și motivul pentru care, așa cum am precizat și anterior, am solicitat clarificări scrise Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății referitoare la obligația de a efectua triajul epidemiologic al clienților la intrarea într-un spațiu comercial. Imediat ce vom primi clarificările solicitate, compania noastră va acționa în consecință.

Considerăm aceste clarificări cu atât mai necesare cu cât au existat recent foarte multe discuții atât în presă, cât și pe rețelele sociale, în care se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale ale clienților.
Va mulțumim și vă stăm la dispoziție cu orice informații sau clarificări de care veți mai avea nevoie.