Românii au interzis la vacanțe în Grecia și Bulgaria. Lucian Mindruta: „De ce? Să ne înghesuim toți la mare la noi? Sa nu piardă ei niciun ban? Iar practicam ceausisme de-astea? Eu vreau sa …”

(Last Updated On: May 19, 2020)

Românii au interzis la vacanțe în Grecia și Bulgaria. Este decizia Guvernului PNL care i-a nemulțumit pe mulți români. Este voie la vacanță doar în hotelurile și plajele mizere de pe litoralul nostru.

Jurnalista Adriana Dutulescu: „Azi a fost o videoconferinta intre premierii Romaniei, Bulgariei, Greciei si presedintele Serbiei. Bulgaria si Grecia (si Serbia, dar nu ma intereseaza in context), au decis sa deschida de la 1 iunie granitele pentru turisti.

interzis la vacanțe în Grecia și Bulgaria

(Interzis la vacanțe în Grecia și Bulgaria)

Bulgarii au cerut Guvernului Romaniei sa deschida si el granita, sa mearga romanii in vacanta in Bulgaria si in Grecia. Guvernul Romaniei nu vrea. A decis in schimb sa deschida treaba pe litoralul romanesc de la 1 iunie. Deci romanii vor fi obligati practic, ca daca vor la plaja in vara asta, sa mearga la marea romaneasca.

Uite, asta mi se pare o cauza nobila pentru care sa lupti. Dreptul romanului de a nu fi obligat sa isi petreaca concediul in uratenia, mizeria si nesimtirea de pe litoralul romanesc si sa mai si plateasca pentru ele niste preturi cat la Monaco”.

Interzis la vacanțe în Grecia și Bulgaria

Lucian Mindruta: „Sunt alături de toate eforturile statului roman de a limita epidemia.

Dar sa ții granița închisă pentru turiștii care vor la mare in Bulgaria (unde sunt doar 325 cazuri la milion) sau Grecia ( 270 de cazuri / milion) ca sa-i protejezi pe romani (800 de cazuri/ milion) mi se pare pur si simplu greșit.

Sau e o concesie făcută hotelierilor de la noi? Sa ne înghesuim toți la mare la noi? Sa nu piardă ei niciun ban?
De ce? Iar practicam ceausisme de-astea?

Aceasta decizie – legata de locul de concediu – ar trebui sa fie la cetatean, nu la guvern!

Eu vreau sa cheltui echilibrat câți bani oi avea in vara asta: o parte in Romania. O parte in Bulgaria. Alta in Grecia. Nu va gândiți la sume mari.
Dar pur si simplu cred ca performanta si civilizatia trebuie rasplatite.
Oriunde s-ar afla”.