Guvernul pregătește noi restricții dacă numărul cazurilor de coronavirus sare de 200 pe zi. Explicații Secretarul de stat Horațiu Moldovan

(Last Updated On: May 25, 2020)

Mica relaxare din 15 mai transformată în marea relaxare s-ar putea termina brusc dacă numărul de persoane infectate zilnic va depăși constant 200.

Creșterea de azi, de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe.

Guvernul pregătește noi restricții dacă numărul cazurilor de coronavirus sare de 200 pe zi. Explicații Secretarul de stat Horațiu Moldovan 1

(Creșterea – n.r.) poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare. Am aplicat măsuri drastice de separare a fluxurilor în spitale, se fac anchete epidemiologice. Au fost greșeli de traseu, de echipare, vor fi luate măsuri. Focarele nu sunt foarte mari, erorile vor fi îndreptate și sancționate”, a declarat Moldovan la Digi24, preluat de stiripesurse.ro.