Raed Arafat: Au apărut focare de coronavirus. Au folosit autobuze de transport pentru muncitorii lor şi nu s-a aplicat nicio măsură de distanţare

(Last Updated On: May 20, 2020)

Raed Arafat spune că, în prezent, numărul cazurilor noi de COVID-19 în România a început să scadă, însă acest trend poate “oricând” să se schimbe.

El atrage atenţia asupra respectării mijloacelor de prevenire, dând ca exemplu focarul de coronavirus izbucnit în Dâmboviţa, în rândul muncitorilor unei fabrici, şi spunând că infectarea acestora s-a produs în mijloacele de transport în comun.

focare de coronavirus

“Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare”, a afirmat Raed Arafat, citat de stirileprotv.ro.

El a spus că ”în mod normal” la mijlocul săptămânii viitoare se va vedea dacă va exista din nou o creştere, dacă aceasta este controlabilă sau nu, şi dacă este nevoie de noi măsuri luate de către autorităţi.

Arafat a spus că dacă fabrica Arctic de la Găeşti nu s-ar fi suspendat activitatea sâmbătă, autorităţile ar fi dispus oricum închiderea.

În ceea ce priveşte deschiderea sezonului estival, oficialul din MAI a spus că decizia în această privinţă depinde foarte mult de cum va evolua rata îmbolnăvirilor.