Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. Ce amendă a primit compania pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare

(Last Updated On: May 24, 2020)

7 de angajați ai Alpin 57 Lux, o firmă care produce înghețată și legume congelate la Sebeș, în județul Alba, sunt infectați cu noul coronavirus.

DSP Alba nu a făcut public numele firmei ci doar măsurile pe care le-a luat la societatea respectivă, însă surse din mediul administativ au confirmat că este vorba despre producătorul de înghețată respectiv, scrie g4media.ro.

Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. Ce amendă a primit compania pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare 1

Instituția a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, iar contacții direcți au fost izolați. De asemenea, inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității până la finalizarea anchetelor și până iginenizarea și dezinfectarea spațiilor în care funcționează firma.

Alpin 57 Lux a primit și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, înființată la Sebeș. Din anul 2016, firma a fost cumpărată de grupul Food Union.