Explicații. Medic: De ce sunt periculoase inelele şi cerceii în timpul pandemiei de coronavirus

Sorin Țiplica șef secție dermatologie Spitalul Colentina, a explicat de ce nu este bine să purtăm bijuterii în această perioadă.

Practic, nu puteți să vă spălați bine pe mâini, dacă mențineți în acest timp verigheta pe deget.Iar dacă aveți bijuterii mulți-fațetate, igiena e imposibil de efectuat.

Explicații. Medic: De ce sunt periculoase inelele şi cerceii în timpul pandemiei de coronavirus 1

Cât privește ceasul – ori renunțați la el în această perioadă, ori îl spălați cu apă și săpun când veniți acasă. Și pentru cercei e valabilă aceeași regulă, scrie stirileprotv.ro.

“E bine să nu le purtăm pentru a avea acces la tegument. Nu e bine să rămână detergent sub inel, sub o verighetă, pentru că acolo se poate acumula un efect agresiv asupra tegumentului și acolo o să apară o eczemă, să nu avem obiecte de podoabă. În principiu se recomandă 30 de secunde să avem contact la spumă de la săpun și de la detergent. Pentru a fi siguri de un efect virucid, e un interval recomadnat de producătorii de antiseptice – detergent sau săpun”.

În tot acest timp, mâinile trebuie să fie acoperite de spumă și este important să insistăm atunci când curățăm spațiile dintre degete, dar și zona unde unghia se termină și începe pielea. Sunt locuri în care se adună microorganismele în mod normal.

De aceeași grijă are nevoie și fața, care trebuie spălată cu apă și săpun sau cu apă și gel de dus, mai puțin agresiv. Trebuie să igienizăm interiorul urechilor, dar și pielea din spatele acestora”, a declarat medicul Sorin Țiplica.