Medic pneumolog: „Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm”

(Last Updated On: May 20, 2020)

Gilda Popescu, medic pneumolog,  explicat că este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față.  Ea ecomandă purtarea măştii de protecţie de toată lumea, chiar şi de persoanele care suferă de astm.

“Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă.

masca pe față.

Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm. Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii.

Masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi.

Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici.

Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni.

Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare”, a explicat Gilda Popescu, medic la Institutul Marius Nasta, citată de romaniatv.net.

Gilda Popescu a precizat că masca trebuie schimbată la patru ore și că nu trebuie aruncată pur și simplu la coș, ci trebuie depozitată în punga de plastic înainte de a fi aruncată, pentru a se evita posibila infectare a altor persoane.