Coronavirus. Suedia a înregistrat șapte zile la rând cel mai mare număr de decese pe cap de locuitor din Europa

(Last Updated On: May 21, 2020)

Suedia a înregistrat șapte zile la rând cel mai mare număr de decese de COVID-19 pe cap de locuitor din Europa.

Deși numărul deceselor este în scădere în țara scandinavă, autoritățile au raportat o medie de 6,25 decese la un milion de locuitori pentru șapte zile la rând între 12 și 19 mai, scrie hotnews.ro.

decese pe cap de locuitor

Cifra este cea mai ridicată din Europa, fiind peste cea a Marii Britanii, care a înregistrat 5,75 de decese la un milion de locuitori.

Raportat la perioada întregii pandemii Suedia încă are mai puține decese pe cap de locuitor decât Marea Britanie, Spania, Italia și Franța, care au optat pentru implementarea carantinei, dar mult mai mare decât celelalte țări nordice: Danemarca, Norvegia și Finlanda.

Strategia suedeză, bazată preponderent pe conformare voluntară și respectarea unor reguli de igienă de bază, a fost criticată drept un experiment social periculos cu viețile oamenilor dar a și fost dată drept exemplu de model pentru viitor de Organizația Mondială a Sănătății.

Abordarea Suediei însă pare să fi atenuat impactul asupra economiei, creșterea economică scăzând în primul trimestru mult mai puțin decât în Danemarca sau Norvegia.