De succes. Un român din Hong Kong a vândut 48 de milioane de măşti în întreaga lume şi acum vrea să-şi deschidă fabrică în România

Un antreprenor clujean stabilit în Asia, Ovidiu Onea, a devenit în doar 3 luni un mogul al măștilor”, așa cum l-a numit The Guardian.

La finalul lunii ianuarie, a dorit să cumpere măşti de protecţie pentru cei 20 de angajaţi ai săi, dar găsirea acestora în Hong Kong a fost imposibilă. Clujeanul a realizat că e o oportunitate bună de afaceri şi a început să caute producători din întreaga lumea, scrie libertatea.ro.

De succes. Un român din Hong Kong a vândut 48 de milioane de măşti în întreaga lume şi acum vrea să-şi deschidă fabrică în România 1

A vorbit cu afacerişti din Mexic, Turcia, Indonezia, Irlanda, dar toţi l-au refuzat. După 3 zile, Onea a găsit o firmă în Africa de Sud, care avea pe stoc 500.000 de măşti N95. Le-a cumpărat pe toate şi apoi le-a vândut imediat în Hong Kong.

„Directorul firmei din Africa de Sud m-a atenţionat că pot fi jefuit de hoţi, aşa că a trebuit să angajez o firmă de securitate care să asigure paza pe timpul transportului. După două săptămâni, măştile au ajuns în Hong Kong şi le-am vândut pe toate în 6 ore. Mi-am dat seama că aş fi vândut şi 5 milioane de măşti dacă aveam”.

A mai vândut apoi încă un milion de măşti N95 achiziţionate de la compania africană, dar marea lovitură a dat-o în luna martie. A găsit un producător chinez, care îi putea livra zeci de milioane de măşti simple de protecţie pe lună. A început să vândă în toată lumea, de la guvernul din Hong Kong la ţările din Europa.

În total, a reuşit să vândă 48 de milioane de măşti în doar 3 luni de zile!