Raed Arafat: „Dacă nu vrei să ţi se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții. Dezinformarea din …”

(Last Updated On: May 22, 2020)

Secretarul de stat, Raed Arafat, le recomandă celor care nu vor să li se ia temperatura la intrarea în magazine să-şi facă cumpărăturile pe Internet.

Arafat a explicat că România nu este singura ţară în care se măsoară temperatura populaţiei.

Raed Arafat: „Dacă nu vrei să ţi se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții. Dezinformarea din ...” 1

“Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții.

Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară.

Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară”, a spus dr. Arafat, citat de romaniatv.net.

Raed Arafat a criticat comportamentul pe care-l au unii oamenii în timpul stării de alert alertă.

“Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii. Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca. Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți”, a declarat Raed Arafat.