Specialişti americani: COVID-19 nu se răspândeşte prin apă. Avertismentul lor despre statul la plajă și piscină

(Last Updated On: May 26, 2020)

Experţii în sănătate publică din Statele Unite au declarat că nu există dovezi că noul coronavirus ar putea fi transmis prin utilizarea piscinelor și a căzilor. Specialiștii susțin că virusul este ucis de cantitatea medie de clor folosită în apa din piscine.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Similar, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

Specialişti americani: COVID-19 nu se răspândeşte prin apă. Avertismentul lor despre statul la plajă și piscină 1

„Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta, citată de Digi24.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.