Contract gaz. Românii, sfătuiţi de autorităţi să nu semneze noi contracte pentru gaze. Când se anunţă noile condiţii

(Last Updated On: May 22, 2020)

De la 1 iulie, tarifele pentru gaze naturale vor fi liberalizate, cu alte cuvinte statul nu le va mai fixa la un anumit nivel sau prin anumite formule.

Astfel, autoritățile recomandă să nu ne grăbim să semnăm oi contracte cu furnizorii de gaze, pentru că piaţa se liberalizează abia de la 1 iulie, informează stirileprotv.ro.

Contract gaz

Autoritatea de Reglementare din domeniu va publica noile condiţii pentru trecerea la piaţa liberă săptămâna viitoare.

Sunt peste 3,5 milioane de locuințe cu abonament la gaze naturale, iar de la Ordonanța 114 din 2018 prețurile au fost fixate la un anumit nivel pe piața reglementată.

În ultimele două luni, furnizorii de gaze au pornit o adevărată campanie prin care încearcă să convingă populația să treacă de acum la piața liberă, oferind preț neschimbat timp de un an.

Sfatul autorităților este să mai așteptați și să nu treceți încă la piața liberă. Mai așteptați până la 1 iulie. Acum, pe piața liberă, megawatt-ul de gaz a ajuns la 40 de lei din cauza crizei, deși, pentru producători, prețul e fixat la maximum 68 de lei la vânzare.

Iar dacă faceți acest pas spre piața liberă, descărcați-vă pe telefon, fie cu Android, fie cu iOS, aplicația ANRE. Acolo mergeți la compărătorul de prețuri și introduceți datele din factura dumneavoastră. Va apărea o listă a celor mai bune oferte și mergeți apoi să negociați cu furnizorii respectivi. Fiți atenți la perioada aleasă, puteți semna pe o jumătate de an, un an sau doi, dar nu sunt recomandate perioadele lungi, potrivit specialiștilor consultați.