Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, prins că a fumat în biroul său

(Last Updated On: May 30, 2020)

Ludovic Orban este pasibil de amendă după ce a recunoscut că a încălcat legea privind fumatul în spații închise.

După ce a fost surprins fumând în biroul său, premierul Orban riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Aceeaşi sancţiune o riscă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, surprins cu un trabuc în mână, anunță Ziarul Financiar. 

Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, prins că a fumat în biroul său 1

Potrivit Legii 15/2016, sacţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, fumatul la locul de muncă, în alte locuri decât cele special amenajate, poate atrage şi sancţiuni disciplinare din partea angajatorului, sancţiuni care pleacă de la un avertisment scris şi pot ajunge la diminuarea salariului şi chiar încheierea raporturilor de muncă.

Fotografia în care premierul apare alături de mai mulţi miniştri, într-un birou în care se fumează şi se bea whisky şi bere, a făcut deliciul internetului vineri seară, devenind în scurt timp virală.

În exclusivitate pentru MEDIAFAX, Ludovic Orban a recunoscut că poza a fost făcută de ziua sa, pe 25 mai, când şi-a invitat mai mulţi colegi din Guvern pentru o gustare şi un pahar de alcool.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi e dispus să achite amenda. “Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a spus premierul.

Iulian Bulai: „Din categoria: așa nu.
L-am criticat pe Grindeanu când fuma în biroul lui Dragnea. Orban face la fel. În alt birou. Critica mea e aceeași. Un alt ministru este cu trabucul în mână.

Legea este pentru toți: inclusiv pentru prim ministrul țării. Îi amintesc acest lucru domnului Orban. Se pare că a uitat.
Obligatoriu cu măști în spații închise. Să înțelegem că e liber și la fumat?

Ce să întelegă românii din această fotografie? Exemplul excelent al politicianului român: voi cu legea, politicianul cu ce vrea”.