Alexandru Rafila: 4 scheme de tratament împotriva COVID-19, testate în România

(Last Updated On: May 21, 2020)

4 scheme de tratament împotriva COVID-19 vor fi testate în spitalele din România.

O parte dintre medicamente sunt deja în ţară, iar altele vor fi trimise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cel mai probabil studiul va începe luna viitoare, informează stirileprotv.ro.

Alexandru Rafila: 4 scheme de tratament împotriva COVID-19, testate în România 1

În paralel, la Institutul Cantacuzino, cercetătorii au realizat pentru prima dată în România, o analiză amănunţită a coronavirusului, care-i va ajuta pe medici în viitor.

În ultimele 4 zile numărul cazurilor noi de infecţie COVID 19 a fost sub 200.

Alexandru Rafila: ″Evoluția sper să fie în continuare descendentă. La sfârșitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare când vom vedea dacă primele zile de relaxare repsectiv, V-S-D au influenţat transmiterea bolii într-o măsură semnificativă, multe perosane au ieşit afară, nu au respectat recomandările de distanțare.″⁣

Institutul Matei Balş, Spitalul Victor Babeş şi Spitalul Militar Central, toate unităţi sanitare din Capitală, vor intra într-un studiul clinic numit Solidarity desfăşurat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în peste 30 de tari.

Alexandru Rafila: ’’4 scheme terapeutice care vor fi aplicate pacienţilor pt intercomparare şi pentru stabilirea celei mai bune scheme care poate fi aplicată în acest moment în România”.

Însă pentru imunizarea populaţiei pe scară largă este nevoie de un vaccin. 8 seruri imunologice sunt deja în faza a doua de testare, în acest moment în întreaga lume. Cel mai devreme la jumătatea anului viitor vom avea un astfel de vaccin, spun specialiştii.

Pe de altă parte, în laboratoare cercetătorii studiază în amănunt noul coronavirus. Pentru prima dată în România, la Institutul Cantacuzino au fost obţinute primele informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 identificat în România. Concret, s-a analizat dacă virusul întâlnit la pacienţii de aici a suferit mutaţii, prin comparaţie cu alte ţări.