6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons

În România este obligatorie purtarea măștilor în spații închise, dar există la comercializare măști cu problemă. O altă alertă pentru 6 tipuri de măști a fot lansată de InfoCons, organizație neguvernamentală de protecția consumatorilor. Până acum sunt 17 tipuri de măști cu probleme.

1.Numărul alertei: A12/00765/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: JY.M9 Denumire: Protective disposable mask Tipul/numărul modelului: FPF2, KN95 cod de bare: Necunoscut Numărul lotului: Necunoscut
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 1

Contrafăcut: NECUNOSCUT Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 59 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Avertizarea consumatorilor cu privire la riscuri Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149.Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 bucăți.Țara de origine: NecunoscutAlertă transmisă de: PoloniaTip de alertă: Grav 2.

2. Numărul alertei: A12/00766/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: Necunoscut Denumire: Protective face mask Tipul/numărul modelului: KN 95 cod de bare: Necunoscut Numărul lotului: NecunoscutContrafăcut: NECUNOSCUT Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 90 %).
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 2

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Avertizarea consumatorilor cu privire la riscuri

Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149.Descrierea ambalajului: Țara de origine: NecunoscutAlertă transmisă de: PoloniaTip de alertă: Grav 3

3. Numărul alertei: A12/00767/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: Necunoscut Denumire: Protective face mask Tipul/numărul modelului: FPF2, KN 95 cod de bare: Necunoscut Numărul lotului: 200428Contrafăcut: NU Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 3

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149.Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 20 bucăți.Țara de origine: Republica Populară ChinezăAlertă transmisă de: PoloniaTip de alertă: Grav 4.

4. Numărul alertei: A12/00768/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: MARS Denumire: N95 Mask Tipul/numărul modelului: Titlurile B- B- 2001, 95 cod de bare: Necunoscut Numărul lotului: NecunoscutContrafăcut: NECUNOSCUT Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent.În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 53 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 4

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Producător): Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare Descriere: Dispozitiv respirator de protecție respiratorie cu jumătate de mască din categoria FFP2 în conformitate cu EN 149.Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 10 bucăți.Țara de origine: Republica Populară ChinezăAlertă transmisă de: PoloniaTip de alertă: Grav 5.

5. Numărul alertei: A12/00775/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: Mei Shu Hu Denumire: Self-priming Filtering Protective Face Mask Tipul/numărul modelului: KN95, PM 2.5, Steroscopie protectivă Mask cod de bare: Necunoscut Numărul lotului: NecunoscutContrafăcut: NU Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 5

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Importator): Retragerea produsului de la utilizatorii finali Descriere: Mască respiratorie de protecție din categoria KN95.Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-un plic pe suport de hârtie și folie de plastic transparentă, cuprinzând 10 unități.Țara de origine: Republica Populară ChinezăAlertă transmisă de: BelgiaTip de alertă: Grav 6.

6. Numărul alertei: A12/00776/20 Categorie: Echipamente de protecție Produs: Mască de filtru de particule Marcă: Protekcia Denumire: Cubrebocas anatomico Tipul/numărul modelului: CVE:CUP02, Hindernim.mx, număr de înregistrare:1673C2017 SSA cod de bare: 02 UM Numărul lotului: Data expirării:1 februarie 2025, H101CA0920Contrafăcut: NU Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.
6 noi tipuri de măști de protecție sunt periculoase pentru sănătate. Avertisment InfoCons 6

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea comercializării produsului și măsuri însoțitoare Descriere: Mască protectoare reutilizabilă unică pentru cavitatea bucală.Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o pungă transparentă din plastic, cu un conținut de 100 de unități și o etichetă tipărită pe hârtie închisă și cu albastru deschis.Țara de origine: MexicAlertă transmisă de: BelgiaTip de alertă: Grav